Skip to Content

De technologie: Anaërobe reactoren ABR-biomethanisatiesysteem (Anaerobic Baffled Reactors)

 

Een uniek, robuust systeem aangepast aan de meest complexe afvalwaterstromen

Fluid-Anyole® is speciaal ontworpen voor de behandeling van industrieel afvalwater. Het is gebaseerd op het natuurlijke proces van biomethanisatie, het bestaat uit een reeks "baffle" reactoren (type ABR) die gemoduleerd kunnen worden afhankelijk van de kenmerken van het te behandelen afvalwater. Dit maakt het mogelijk om dagelijkse ladingen tot 3.000 kg COD (chemisch zuurstofverbruik) te behandelen.

Het ontwerp van de anaerobe reactoren en de specifieke hydraulische regimes zorgen voor de twee essentiële kwaliteiten van het Fluid-Anyole®-systeem :

  1. een hoge mate van bacteriologische stabiliteit, die zeer resistent is tegen veranderingen in omgevingsparameters zoals inputsamenstelling, bedrijfstemperatuur, veranderende voeding... ;
  2. behandeling van organische effluenten die zowel verdund als complex (of zelfs onmogelijk) zijn om te behandelen met andere processen. Bijvoorbeeld samengestelde effluenten zoals afvalwater beladen met veel vet (wei, productieafval, enz.) of afvalwater dat zwevende elementen (gist, fytofarmaceutischefarmaceutische verbindingen, enz.) bevat.

Bovendien behelst het systeem geen bewegende onderdelen of elementen in de reactoren. Voor de goede werking zijn er enkel pompen en standaard meetinstrumenten nodig hetgeen resulteert in hoge mechanische betrouwbaarheid. Eenvoudig maar niet simplistisch.

Belangrijkste prestaties

↘ meer dan 80% COD

↘ 50% van TSS

Behandelingscapaciteit van

5 tot 10 kg COD / m³ reactor.dag

Omzetting in biogas tussen 0,28 tot 0,35 Nm³ of CH4 / kg COD

Referentie: installatie bij brouwerij en kaasmakerij Abdij van Orval